De stad was vol vreuchden in alder manieren / Men sach de straten behanghen, de husen versieren, / (...) / De straten laghen vol groote vieren

Lieven Bautken (1500)

ONTDEK ONZE NIEUWE LITERAIR GENT-AUTEURS VAN 2022

Nieuws

ONTDEK ONZE NIEUWE LITERAIR GENT-AUTEURS VAN 2022!

Van de opperbroodmeester van Filips II tot de ‘bezeten’ schrijfster van een vrijmoedig Vrede tractaet over opvoeding en seks in de zeventiende eeuw, van de politiek getinte protestverzen van een bekende Vlaamse priester-dichter tot de ingenieuze schrijvers van thriller- en horrorverhalen rond het befaamde Lam Gods: de nieuw ingevulde auteursnamen in het Literair Gent-Lexicon geven opnieuw een bijzonder gevarieerde inkijk op de veelzijdige stad die Gent voor tal van schrijvers en internationale passanten is of was. Elke soort lezer vindt er haar/zijn/hun gading: van historische avonturen tot hedendaagse stadsromans vol grappige taferelen, van de architecturale en culinaire Gentse geneugten tot karikaturale voorstellingen van Gent. Er is soms bijzondere aandacht voor kunstuitingen, bibliotheken, religie, Latijnse inscripties, industriële realisaties. Waar voor de ene auteur een parodie de ideale stijl is, brengt een ander een vroegmodern reisverhaal over Gent, of verbeeldt de toenmalige werkelijkheid, of bouwt een complete mythologie rond de opstandige stede. We kregen in het afgelopen jaar veel passanten over de vloer, die Literair Gent verrijkten met werk in het Engels, Grieks, Latijn, Spaans en Nederlands natuurlijk.

Ontdek onze nieuwe auteurs die in 2022 een lemma kregen in Literair Gent:

Wil je zelf over een lievelingsauteur (of Gents(e) vereniging, tijdschrift, evenement...) een bijdrage leveren aan Literair Gent? Contacteer ons! We helpen je alvast op weg.