Literair Gent pakt uit!


De nieuwe Gentse bibliotheek opent op 10-12 maart 2017 feestelijk de deuren in het architecturaal grandioze gebouw De Krook aan het Zuid (Miriam Makebaplein 1, hoek Kuiperskaai-Lammerstraat). Een nieuwe start voor de bibliotheek is ook een nieuwe start voor Literair Gent.
De website Literair Gent blijft nog even in de vertrouwde lay-out maar wordt in de nabije toekomst geïntegreerd aangeboden binnen de bibliotheekomgeving. Wel pakt Literair Gent op de Krook groots uit, met zowel fysieke als digitale presentaties, die de hoogtepunten uit de website Literair Gent extra in de verf zetten.

 

Fysieke presentaties:

Krook-Gelijkvloers: Agora –Gent & Literair Gent:

“Voor den duivel…revisited”: hoogtepunten uit Literair Gent.
Klassieke “Gentse werken” en recent werk van Gentse auteurs (prominente plaatsing  tussen collectie Sprinters/Nieuw in de collectie en het Krookcafé): een visuele aanvulling/herziening van het overzicht/de bloemlezing Voor den duivel geen stap achteruit! (Frans Heymans, 1992).
Ouder en soms uniek iconografisch materiaal in de Literair Gent-vitrinetafel (een chronologische selectie van Snoecks almanak tot Stefan Hertmans en Erwin Mortier)

Krook +1: Muziek-Film-Literatuur:

Literair Gent-module met naslagwerken, bloemlezingen en een selectie actuele “Gentse werken”

 


Digitale presentaties:

op alle internetschermen in de Krookbibliotheek, ook thuis en onderweg: https://stad.gent/bibliotheek/dossiers