een plein in de stad waar de liefde je loutert, / een liefde die geen blad voor de mond neemt, / een mond die zich aanbiedt, een kus op de Kouter.

Lut de Block (2002)

GENTSE AUTEURS OP HET BETERE BOEK 2014

Nieuws

Op 11 oktober focust Het Betere Boek in Gent op een trits Gentse auteurs die hun literaire sporen verdiend hebben. Maak kennis met o.a. Erwin Mortier, Tom Lanoye, Marc Reugebrink en Bart Koubaa.

Naast o.a. Margot Vanderstraeten, Griet Op de Beeck en Ann De Craemer, stellen ook de “Gentse” auteurs hun nieuwste boek voor tijdens Het Betere Boek-festival in het Liberaal Archief en het Geuzenhuis te Gent: Erwin Mortier (De spiegelingen), Tom Lanoye, Herman Brusselmans (Poppy en Eddie & de nieuwste Zeik), Luc De Vos (Paddenkoppenland), Dimitri Verhulst (Kaddisj voor een kut), Bart Koubaa (De vogels van Europa) en Marc Reugebrink (Het Belgisch huwelijk). Daarvan weet alleen deze laatste roman (van een geboren Nederlander!, en Gouden Uil-winnaar) enkele Gentse wijken tot leven te brengen.

De focus is dit jaar gericht op de literaire hoogstandjes rond Wereldoorlog I, op sporen van het front 1914-1918 en de gevolgen voor de samenleving tijdens bezetting en oorlogsjaren. Tom Lanoye (herdruk van Niemands Land/Overkant), Erwin Mortier (Slagveld achter het front), Marijke Libert, Jan Vantoortelboom, Geert Buelens en Korneel de Rynck brengen verhalen, dagboeken en gedichten over de Groote Oorlog. Lezingen en interviews worden aangevuld met een tentoonstelling van unieke foto’s en muziek op het Kramersplein.

De auteurs van de negen genomineerde debuten voor de Bronzen Uil worden geïnterviewd door Marnix Verplancke. Om 18u maakt de jury bekend wie Ineke Riem, de winnares van vorig jaar, opvolgt. Er is ook een voorleesactie en je kan meestemmen voor de Bronzen Uil http://hetbetereboek.be/stemformulier

Alle info over en tickets voor Het Betere Boek op: www.hetbetereboek.be of bel 09 224 10 75

Kijk voor meer info over de auteurs in het Lexicon of zoek in deze website.