Voor ons is elke stad, elk park, ja, elk punt ter wereld, een Gent. Voelen we ons misschien niet voortdurend belegerd? En is niet ieder van ons een stad, een kasteel, langs alle kanten belegerd?

Nikos Kachtitsis (1953)

GENTSE AUTEURS OP UIT DE KAST-FESTIVAL

Nieuws

In het inspirerend cultuurhuis dat de bibliotheek is, komen twaalf bekende Gentenaars op zaterdag 29 november 2014 ‘uit de kast’ als fan van de bibliotheek. Nic Balthazar , Bavo Dhooge , Arne Sierens , Christophe Vekeman, Griet Op de Beeck, Kadir Balci, Eva Mouton, Annelies Rutten, Michiel Hendryckx, Frederik Sioen, Pieter Gaudesaboos en Gunter Lamoot fluisteren dan het publiek hun twaalf persoonlijke tips in. Stadsdichter David Troch leest op verschillende plekken in de bibliotheek 12 x 12 minuten voor.

In aanloop naar en ook na het Uit de kast-festival worden nog andere (bekende en minder bekende) leners opgeroepen om uit de kast te kiezen en twaalf lees-, kijk- en luistertips te delen. Zo hoopt de bibliotheek mee te bouwen aan een actieve gemeenschap van bibliotheekfans die van zich laten horen en elkaar inspireren. Dit alles met het oog op de verhuizing naar De Krook en de bibliotheek voor de toekomst.
De Stedelijke Openbare Bibliotheek Gent grijpt de gelegenheid aan om haar huidige dienstverlening grondig te herzien en af te stemmen op de toekomst én de noden van de lener. De bibliotheek is al lang niet enkel meer een huis van boeken, maar investeert (nog deels achter de schermen) in innovatieve en attractieve presentaties van haar fysieke en digitale collecties. De grootste gemeenschappelijke bibliotheek van alle Gentenaren is kosteloos toegankelijk en haar collectie behoort zelfs tot de grootste en meest diverse van het land.

Maar lang niet iedereen weet welke schatten er verborgen zitten. De bibliotheek zet daarom haar leners graag op weg. Hiervoor laat ze al overtuigde leners aan het woord. De keuze van maar liefst twaalf ambassadeurs voor de bibliotheek wordt op het Uit de kast-festival opengetrokken naar alle bezoekers.

In samenwerking met het REC Radiocentrum lanceerde de bib een perscampagne om u te overtuigen mee te doen aan de Uit de kast-fanclub. Op de nieuwe website www.gent.be, die binnenkort online gaat, zal op de dag van het festival een platform worden gelanceerd waarop iedereen met een hart voor de bibliotheek zijn of haar top twaalf favoriete titels - (jeugd-)boeken, cd’s, films… - kan invoeren en delen met de andere leden.

Lees alles over het Uit de kast-festival in Gent op 29 november.
Volg de twaalf Uit de kast-ambassadeurs en alle randactiviteiten op www.allesuitdekast.be/ en schrijf hier in.