That afternoon I thought [Ghent] looked magical, it was quite different. You know how it is when you see things suddenly in a different light, in a new light (...)

Sebastian Faulks (1992)

BLOEMENHULDE VAN DE WOESTIJNE IN ZWIJNAARDE

Nieuws

Op 24 augustus houdt het Herdenkingscomité Karel van de Woestijne in Zwijnaarde om 11u een bloemenhulde bij het woonhuis van de Gentse schrijver Karel van de Woestijne.

Het Herdenkingscomité Karel van de Woestijne werd opgericht om er aan te herinneren dat de schrijver Karel van de Woestijne op 24 augustus 1929 overleed in Zwijnaarde in zijn huis La Frondaie aan de Oude IJzerenweg, thans Leebeekstraat 10. Jaarlijks organiseert het Herdenkingscomité een bloemenhulde aan het daar door hen opgerichte standbeeld.

Ter gelegenheid van de bloemenhulde 2014 zal de heer Eric De Keyser, voorzitter van de Zwijnaardse Porcaera Gemeenschap, een lezing geven over “Karel van de Woestijne. Een dichter voor het volk?!”. Deze vindt plaats op zondag 24 augustus 2014 om 11u aan La Frondaie, Leebeekstraat 10, 9052 Zwijnaarde.

De hulde wordt afgesloten met een drink aangeboden door het herdenkingscomité. Iedereen is welkom.

Meer info bij het Herdenkingscomité Karel van de Woestijne, p.a. Arthur De Decker, Leebeekstraat 9, 9000 Gent. 09 2202582 en op deze website: http://www.oczwijnaarde.be/nieuws/bloemenhuldekarelvandewoestijne

Meer informatie over Van de Woestijne, Karel op deze website, in het Lexicon, bij de Wandelingen en onder de Fragmenten “op auteur”