De stad was vol vreuchden in alder manieren / Men sach de straten behanghen, de husen versieren, / (...) / De straten laghen vol groote vieren

Lieven Bautken (1500)

AMSE EN BARDTHESQUE WINNEN OOST-VLAAMSE POETRY SLAM-RONDE

Nieuws

Een verbale boksmatch tussen woordkunstenaars, dat is hoe je een Poetry Slam zou kunnen omschrijven. De nadruk ligt zowel op tekst als performance. Binnen een bepaalde tijd en in een aantal rondes dragen de dichters hun werk voor. Het fenomeen ontstond in het café- en clubcircuit van Chicago, naar het voorbeeld van boks- en worstelwedstrijden. Het publiek kon stemmen en werd aangemoedigd om luidkeels te reageren op de gebrachte gedichten. De slam waaide over naar Europa en het genre is hier al enige tijd aan een stevige opmars bezig.

Kevin Amse (1989) en Bardthesque Jaques (1982) wonnen op 13 oktober de Oost-Vlaamse voorronde voor het BK Poetry Slam 2014 in de Hotsy Totsy in Gent. Beide slammers werden daarmee genomineerd als kandidaat voor de Belgische titel op het BK Poetry Slam in Muntpunt, Brussel.

Ze haalden de Belgische trofee naderhand evenwel niet binnen. Het was JakBrol die ons land op 26-29 november vertegenwoordigde op het European Slampionship in Malmö, Zweden. Het vorige Europese Kampioenschap had in 2012 plaats in Antwerpen. Toen won de Spaanse slammer Dani Orviz.

Meer op http://beslam.be/kevin-amse-en-bardthesque-jaques-winnen-de-gentse-voorronde-van-het-bk-poetry-slam/